Barion Pixel

Nézd meg merre jártunk mostanában, kövess minket!

Etyeki Kávé

Kávé a koktélban?

Röviden annyit mondhatunk: igen! A kávét is tartalmazó koktélok egyre népszerűbbek Magyarországon is, mi pedig ajánljuk magunkat. Egy csésze etyeki kávé tökéletes alapanyag lehet, legyen szó akár egy komolyabb Ír kávéról, akár egy laza alkoholmentes espresso tonic-ról.

No de mi is ez az egész, és mi az értelme? Vannak bizonyos komplementer ízek, melyek önmagukban is izgalmasak, de együtt, egymást kiegészítve valami többet és jobbat hoznak létre. Ilyen például a tonik és a presszókávé találkozása, szinte hihetetlen, hogy milyen íz orgia szabadul ez a szánkban, de beszélhetünk a coffee martini nevű koktélról is, ami tulajdonképpen egy vodka martini, amit kávé hozzáadásával készítünk el. Nem összekeverendő az espresso martinival, ami egy klasszikus koktél az 1980-as évekből, vodkával, kávélikőrrel és egy eszpresszóval.

Etyekhez azonban szerintünk a leginkább a kávé mellett a pezsgő illik, nem csoda, hogy az Etyeki Kúria mellett a Rókusfalvy birtokon és Hernyákéknál is egyre jobb és jobb pezsgők készülnek. Ha a Gasztrosétányon, a Borangolón, a ChardonnÉJ-en vagy az Etyeki Pikniken Black Pearl Champagne koktéllal kínálunk titeket, ne lepődjetek meg. Ez a csodás koktél konyakkal, méregerős fekete kávéval és brut pezsgővel készül, jeges shaker-ben, a végén jellemzően egy szem koktélcseresznyével feldobva. Etyeken persze a sör is lehet kávés, nem véletlenül működünk együtt az Etyeki Sörmanufaktúrával…

Post a Comment