Barion Pixel

Nézd meg merre jártunk mostanában, kövess minket!

Etyeki Kávé

A jó kávé egészséges is!

Egyre több kutatás támasztja alá a kávé eddig ismeretlen, jótékony hatásait.

Napi 1-2 csésze etyeki kávé elfogyasztása növeli a fizikai teljesítőképességet, javítja a memóriát és csökkenti a II-es típusú cukorbetegség kialakulásának a valószínűségét. A kulcs a koffein, ami pszichoaktív vegyületként serkenti az agyi tevékenységet, de az sem elhanyagolható, hogy a kávé majdnem 1300 féle antioxidánst tartalmazhat. Ami viszont nagyon fontos, akárcsak az etyeki sör, vagy az etyeki borok esetében, az a mértékletesség.

Mi, az Etyeki Kávéval házhoz visszük az egészséges mennyiséget! Az egészen kicsi, családias jellegű rendezvényektől a nagy, tömegeket megmozgató fesztiválokig jelen vagyunk, hogy mindig a legjobb minőségű kávéval kínálhassunk titeket! Legyen szó Gasztrosétányról, vagy egy filmforgatásról a Korda Stúdióban, nem hiányozhat egy csésze etyeki kávé!

Amire érdemes odafigyelni, az a cukor! Civilizációnk legnagyobb ellensége a túlzott cukorfogyasztás, így a kávénkat is érdemes cukor nélkül, vagy csak minimális cukorral fogyasztani. Ami pedig az életünk minőségét illeti, újabban azt is kimutatták, hogy a kávé gátolja az öregedést, enyhíti annak tüneteit és csökkenti a korai halál esélyét. Tudjuk, hogy az „örök élet, ingyen sör“ szlogen már foglalt, de úgy tűnik, hogy sokkal inkább kávéval kellett volna megalkotni!

Post a Comment